Miko Peled er tidligere israelsk elitesoldat, og sønn av israelsk general og sionist med heltestatus. Han er forfatter av boka «The General?s Son», en bok vi anbefaler man leser.


I boka forteller Miko Peled om sin oppvekst i Jerusalem, om sin egen erkjenning og omvendelse til et demokratisk, humanistisk livssyn, og om flyktningenes rett til å komme hjem, og at Israel ikke har rett til å eksistere som jødisk-sionistisk stat. Peled var nylig hovedtaler på et arrangement i Oslo, mot Israels illegale Apartheid-mur. Se bilde over, og les mer på www.theoslowall.no.

Dette er tanker fra Miko Peled

«Og når det gjelder dem som ønsker å være knyttet til Israel og til sionisme, og kle seg i det sionistiske flagget, det flagg som er kommet til å symbolisere intoleranse, hat, rasisme og brutalitet, så er de frie til å gjøre det. Men de skal vite dette, at når rettergangene begynner, og dommerne tar plass, og når arbeidet for sannhet og forsoning er kommet i gang, og de med skam skal måtte innrømme at de tok feil, vil de måtte huske å bøye knærne og bønnfalle om tilgivelse fra det folket som de så grovt gjorde urett.»

Her blir Miko Peled arrestert av israelske soldater, tidligere idag.